Je bekijkt nu Jan Groenendijk

Jan Groenendijk

Titelverdediger GMI Jan Groenendijk is 24 jaar en ondanks dat hij in 2015 (op 17-jarige leeftijd dus!) vice-wereldkampioen werd, debuteerde hij pas in 2019 op het NK Dammen Algemeen; hij werd toen gedeeld tweede. Tot in de dying seconds van dat bewuste WK 2015 had JG Superstar de wereldtitel in handen, totdat de Franse grootmeester Arnaud Cordier hem het zo vreselijk belangrijke puntje ontfutselde! Groenendijk werd tweede en als gevolg daarvan mocht hij het in een tweekamp om de wereldtitel het opnemen tegen Boomstra; die match eindigde in een duidelijke overwinning voor de laatste.

Jan Groenendijk kon in het verleden wel eens heel lang nadenken tijdens zijn wedstrijden en daardoor vaak in tijdnood komen maar daar is aan gewerkt en hij heeft dit probleem met succes achter zich gelaten.

Na het WK van 2016 heeft de tijd niet stil gestaan voor Jan Groenendijk, zijnde winnaar van Abidjan Open 2019, IMSA World Masters Blitz 2019, Polish Open 2019 en Nijmegen Open 2018

Jan Groenendijk is de huidige damkampioen van Nederland. In een spannende slotronde van het NK 2020, gehouden in 2021, forceerde de Nijmegenaar met een giftige slagzet tegen Bhiem Ramdien een barrage met titelverdediger Alexander Baljakin, die daarin met een simpele wending werd afgetroefd. 

Onlangs in oktober heeft hij nog het Europees kampioenschap op zijn naam gezet.